Türk tiyatrosunun sembolü olan kavuğu bugüne kadar kimler taşımıştır? Rasim Öztekin'in kavuğu devredeceğini söylediği Şevket Çoruh ilk duygularını nasıl anlattı?
Kavuk dendiğinde akla tiyatro gelir. Kel Hasan, orta oyunu ve tuluat sanatçısı, Türk Tiyatrosu'nun son temsilcisi İsmail Dümbüllü gelir. Devamında kavuğu taşıyan isimler Münir Özkul, 1989’da Ferhan Şensoy’a o da 2016’da Rasim Öztekin’e verir. Ve o Rasim Öztekin de kendisinden sonra kavuğu taşıyacak isim olarak Şevket Çoruh'u gösterir.
Şevket Çoruh'un kavukla ilgili sözleri
"Kişisel çabalarımızla doğurup seyirci ve meslektaşlarımızın desteği sayesinde büyüttüğümüz yolculuğun, kendi küçük etkisi büyük bir virüs marifetiyle sekteye uğradığı bugünlerde, resmî makamlar tarafından bir başımıza bırakılmışken bizi yine sarıp sarmalayan, yalnız olmadığımızı hatırlatan ustalarımız oldu.
'Yaşasın tiyatro yaşasın insan!’
Geleneksel tiyatromuzu temsil eden, Kel Hasan Efendi'den İsmail Dümbüllü'ye, ondan Münir Özkul'a, Ferhan Şensoy'a ve Rasim Öztekin'e geçen ‘kavuk’un bana devredileceğini bugün gururla öğrendim. Bu onuru, tüm ustalarım ve her şeye ‘rağmen’ tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Bu emaneti benden sonra taşıyacak ve tiyatroyu yaşatmak için çalışacak meslektaşımla buluşana kadar; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro, yaşasın insan!"