Gelişen ve değişen zamanın teknoloji ürünlerindendir sesli kitaplar… Sesli kitap nasıl hazırlanır ve kimler için yapılır? Sesli kitap nerelerde yaygın olarak kullanılır?

Sesli kitap; yüksek sesle okunan ve ses kaydı yapılan ve adına konuşan kitap da denilen bir uygulamadır. Öncelikli kitlesi görme engelliler gibi görülse de günümüzde sadece onların tüketmediğini görürüz.
Araba kullanırken ve okumayı değil dinlemeyi tercih edenler için de alternatif bir unsurdur.

Avrupa ülkeleri ve ABD’de yaygın olarak kullanılan sesli kitaplara günümüzde ülkemizde de ulaşmak artık kolay hale gelmiştir.
Sesli okumaları genellikle gönüllü kişiler yapar. Dijital ortama aktarılan ses kaydı CD’lere aktarılır.
Devlet ve il/ilçe kütüphanelerinin görmezler bölümlerinde, üniversitelerde ve bu amaçla özel olarak kurulmuş bazı kurumların bünyesinde, sesli kayıt odaları vardır.

Roman, hikaye, araştırma konuları, psikoloji ve felsefe gibi alanlarda birçok kitaplar seslendirilmekte ve kitlelere ulaştırılmaktadır.
Çocuklar için masal kitapları ve öyküler okunmaktadır.

Bi'SORU DAHA?

Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?

Şiirin adı "Ağlamak için gözden yaş mı akmalı?". Yazan Victor Hugo… Fransız edebiyatının en çok ürün veren değeri… Bakın ağlamayı ve birçok duyguyu...

Ünlü şairlerin çocuklarla ilgili şiirleri hangileridir?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Can Yücel'den Sunay Akın'a kadar ünlü şairlerimizin çocuklarla ilgili şiirlerini hatırlatalım...

Yaşar Kemal’in Merhaba şiirinin sözleri nasıldır?

Evrensel değerimiz ve kalemimiz Yaşar Kemal’in Merhaba şiirinin sözleri nasıldır? Merhaba ile anlatılmak istenen nedir?

Aşık Veysel'in gözünden İstanbul nasıldır?

Ozanımız, sazımız, sözümüz Aşık Veysel, İstanbul'u nasıl tarif etmiştir? Aşık Veysel'in İstanbul'u anlattığı şiirinin sözleri nasıldır? Şiirin adı...