Recep Yazıcıoğlu nerelidir? Recep Yazıcıoğlu’nun görev yerleri nelerdir? Recep Yazıcıoğlu hangi işlere imza atmıştır ve nasıl bir tarzı vardır?

O her zaman farklı olmuş ve farklı işlere imza atmıştır. Türkiye’de herkesin tanıması gereken vatan sevdalısı ve bir devlet görevlisidir.
Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948'de Trabzon Köprübaşı'nda doğdu. Adnan Kahveci okul arkadaşıdır. Ortaokul ve lise ise babasının tayini nedeniyle Milas'ta tamamladı. Üniversite eğitimini ise Ankara Hukuk Fakültesi'nde yapan Yazıcıoğlu'nun ilk vazifesi 1968 yılında Aydın'a kaymakam vekili olarak atanması ile başladı. 1971-1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu.

En genç vali

1975 yılında da asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığında askerlik görevini tamamladı. 1984 yılında 36 yaşında en genç vali olarak Tokat Valiliği'ne atanan Recep Yazıcıoğlu burada kısa sürede gerçekleştirdikleri sayesinde yılın bürokratı unvanını kazandı. Evinin başköşesini süsleyen bu ödülün altında verilme nedeni olarak şöyle bir not vardı: "Türkiye'nin en genç valisi olmasına karşın Tokat'ta döneminde yapılan ilkokul ve sağlık ocağı sayısının Cumhuriyet döneminden fazla olması!"


14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı.
19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne, 26 Eylül 1999'da Merkez Valiliği'ne, 30 Ocak 2003'te de Denizli Valiliği'ne getirildi.

Yerinden yönetimi savundu

Sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getirdi. Yerinden yönetimi savundu. Yazıcıoğlu halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı dile getirdi.

“Süper Vali” yakıştırması yapılan Recep Yazıcıoğlu, gittiği her yerde kalıcı izler bıraktı. Halkla birlikte olan Yazıcıoğlu, takım elbise giymeyi sevmezdi. Bir tişört ve şort en sevdiği giysiydi. Vali Yazıcıoğlu, Erzincan Valiliği sırasında doğa sporları ile uğraştı ve yörenin doğa sporları turizmine açılmasını sağladı. Doğa sporlarına özellikle raftinge olan ilgi ve katkısı Denizli Valiliği sırasında da devam etmiştir.
Alaca Kaymakamı iken ilk defa makam odasına "Kapıyı vurmadan girin" şeklinde bir yazı astı. Halk ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığı için kapının boyalı olduğunu sandı. Yazı, uzun süre kapıda asılı kalınca herkes daha sonra anladı kaymakamın tarzını.

İsmi nerelere verildi?

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ne bağlı Eskiköy’de vatandaşlar tarafından yaptırılarak iki köyü birbirine bağlayan köprüye adı verildi.
Denizli' de İncilipınar mevkisinde yapılan ve Ege Bölgesinin en büyük parkına Vali Recep Yazıcıoğlu'nun adı verildi.
Kemaliye-Başpınar arasında Karasu Nehri üzerinde, Fırat Nehri'nin Kemaliye Erzincan ilçesinden geçen kolunda yapılan ve çok emeğinin geçtiği köprüye adı verildi.
Erzincan'ın Kemaliye İlçesi ile Çaltı İstasyonu arasındaki en uzun karayolu tüneline ismi verildi.
Aydın il merkezinde Aydın belediyesince yaptırılan kültür merkezinin ismine de Vali Recep Yazıcıoğlu adı verildi.
Tokat il merkezindeki eski SSK Devlet Hastanesi'nin adı, Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında getirdiği trafik kazası sonucunda bitkisel hayata girdi ve 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetti.
Cenazesi Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verildi.

RECEP YAZICIOĞLU’NA SELAM OLSUN.