Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun duygulandıran pazarcı hikayesini öğrencisini anlattı...

Türkiye onu koronavirüs salgını sürecinde daha iyi tanıdı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, teşhisini koyduğu koronavirüs sonucu hayatını kaybetti.

Cemil Taşçıoğlu kimdir?

1953 yılında Rize’de doğdu. Ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yüksek puan alarak girdi. Başarılı bir öğrenciydi ve öğrenci yıllığında “Başarısını bütün tıp öğrenimi boyunca düzenli çalışması ve yüksek notlarıyla sürdürmüştür. Herkes harıl harıl ders çalışırken boğazda güneşlenmeğe ve yüzmeye bolca vakit ayırabilmesiyle ders çalışmada farklı bir sistemi olduğunu vurgulamıştır” yazıyordu. Mecburi hizmetini Şanlıurfa'da yaptı.

İstanbul Tıp Fakültesine döndü ve sırasıyla İç Hastalıkları Uzmanı, Doçent, Profesör unvanını aldı. İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Genel Dahiliye Bilim Dalı Profesörü olan Cemil Taşçıoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi mezunlarına Semiyoloji, Dikey Koridor 2 ve Medical Skills Laboratory 2 gibi dersler verdi.
Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Sayısız iyilik

67 yaşındaki Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu son yolculuğuna uğurlanırken duygulandıran bir hikayesini de öğrencisi paylaştı. Dr. Bahar Eryaşar’ın paylaşımı:

"Yanımızda değilken bile bizimleydi. Hiç unutamıyorum. Çok soğuk bir kış günü pazara gitmişiz. Üşüyorum, sıcak tutacak bir kabana ihtiyacım var. Gündüz okuyup gece çalışıyorum ama öğrencilik hali işte; para ancak pazara yeter. Bir tezgahta tam aradığım gibi bir şey buldum, lakin fiyatı cebimdeki paranın neredeyse iki katı, satıcının da o kadar indirim yapması imkansız. İstemeye istemeye bıraktım. Sohbet ederken İstanbul Tıp Fakültesi'nden olduğumu öğrenince adam "Cemil Taşcıoğlu'nu tanır mısın?" dedi. Şaşırarak, 'Evet, hocamdır. Ama siz nereden tanıyorsunuz?' dedim. 'Hadi al kabanı giy. Hocana da selamımı söyle. Haftaya çayımı içmeye pazara bekliyorum kendisini' dedi. O kabanla soğuk kış aylarını üşümeden geçirdim. Cemil Hoca'nın sayısız iyiliğinden kim bilir hangisi paranın kalan kısmını ödedi."

Bi'SORU DAHA?

Emekli adam gürültü yapan çocukları nasıl susturur?

Okuldan çıkan çocuklar bağırıp çağırarak çöp bidonunu tekmeler çevreyi rahatsız eder. Bakın emekli adam nasıl bir yöntem izler?

Adamı ipten alan avukatın hikayesi nasıldır?

İngiltere'de cinayetten yargılanan ve idama mahkum edilen suçluyu avukatı nasıl savunur ve kurtarır. İşte avukatın ipten alma hikayesi...

İki fabrika müdürü arasındaki fark nedir?

İş yapmadığı düşünülen yüksek maaşlı müdür, çok çalışan düşük maaşlı müdür! Ve imalatta yaşanan inanılmaz düşüş... İşte fabrika müdürünün hikayesi...

Ressamın öğrencisine verdiği hayat dersi nedir?

Ders veren bir ressam öğrencisine hayatın her alanında kullanabileceği uygulamalı bir yaşam kılavuzu veriyor... Ressamın öğrencisine verdiği hayat...

Aydın Boysan'ın Çöp Kamyonu Kanunu hikayesi nasıldır?

Aydın Boysan ile taksici arasında geçen ve Çöp Kamyonu Kanunu çıkarımına varan olay ve bakış açısı nedir?

Ferrari'sini yıkayan Ömer'in hikayesi nasıldır?

Yıkamacıda haftalık ücretle çalışan işçi Ömer'in Ferrari'yi yıkama hikayesi ve sonrasındaki şaşkınlığı nedir? O Ferrari kime aittir?

Kız Kulesi ile Nazım Hikmet arasındaki bağlantı nedir?

Hikayeyi Sunay Akın anlatır... Kız Kulesi ile Nazım Hikmet arasındaki bağlantı dolaylı gibi görünebilir ama sonuç olarak direkt bir yaşamı ve...

Neyzen Tevfik'in köpeği Mernuş'la hikayesi nasıldır?

Aç kalan Neyzen Tevfik, köpeğin ağzındaki ekmeği alıp ne yapar? Neyzen Tevfik'in Mernuş ismini verdiği köpeğine yazdığı şiirin sözleri nasıldır?