SOCAR hangi ülkeye ait bir firma? SOCAR'ın yaptığı işler nelerdir? SOCAR'ın vizyonu ve misyonu nedir? SOCAR yönetim kurulu başkanı kim?

Enerji şirketi SOCAR... 1992 yılında kuruldu. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi.

 

SOCAR hakkında kısa ve genel bilgiler

Petrol ve doğal gaz kaynakları arama, üretim, işleme; petrol, doğal gaz ve doğal gaz kondensatlarının dağıtımı; ham petrol ve petrokimyasal ürünlerin ulusal ve uluslararası çapta pazarlanması ve Azerbaycan’da doğal gaz tedariği çalışmalarını yürütüyor.
Dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan’ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor.
SOCAR, stratejik işbirlikleriyle küresel çapta ekonomik, sosyal ve çevresel fayda sağlıyor.
İran’dan İngiltere’ye kadar 13 farklı ülkede temsilcilikleri var.
Singapur, Vietnam, Nijerya ve İsviçre’de uluslararası ticaret şirketi bulunuyor. Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, İsviçre ve Yunanistan’da da aktifler satın aldı.
SOCAR, küresel ölçekte yürütülen stratejik projelerin en önemlisini 19.5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de gerçekleştiriyor.

SOCAR'ın vizyonu

Ekonomik ve sosyal sorumluluklarımızın bilinciyle tüm paydaşlarımıza değer katan entegre bir enerji şirketi olmak.

SOCAR'IN misyonu

Kaynaktan son kullanıcıya kadar uzanan tüm değer zincirimizi; her seviyede tecrübeli, bilgili ve işine bağlı insan kaynağımız ile verimli ve sürdürülebilir bir şekilde işletmek ve geliştirmek.

SOCAR'ın değerleri

  • Güven
  • Kapsayıcılık
  • Verimlilik
  • Çeviklik
  • Tutku
  • Yükümlülük

 

Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev

1959 doğumlu Vagif ALİYEV, 1981 yılında Azerbaycan İnşaat Enstitüsü Hidrolik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
1981 yılından beri iş hayatında birçok görevi başarıyla yürüten ALİYEV, iş hayatına 1981 yılında Hazar denizi Petrol ve Gaz Üretim Birliği, Azer Deniz Petrol İnşaat Tröstü, İnşaat ve Montaj bölümünde mühendis olarak başlamıştır.
ALİYEV, 2005 yılından beri Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi, Sermayeler İdaresi Müdürlüğü’nü ve aynı zamanda 2008 yılından beri PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. ALİYEV, Ekim 2009’dan beri PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır.

Bi'SORU DAHA?

Hint Felsefesi'nin dört altın kuralı nedir?

Hayatımıza çıkan kişiler tesadüfen mi çıkar? Yaşanması gerekenler mi yaşanır? Yeni şeylere hazır mıyız? Biten bir şey bitmiş midir?

Para bilimine ne denir?

Eski çağlardan bu yana üzerine koyarak ilerleyen yaşamımızın belki de en önemli parçası bilimdir... Ve bilim birçok konulara ve dallara ayrılmıştır...

Tavşan dağa küsmüş de dağın haberi olmamış hikayesi nasıldır?

Tavşan ile dağ arasında nasıl bir ilişki varmış? Tavşan dağa küsmüş de dağın haberi olmamış atasözüyle anlatılmak istenen nedir?

TÜBİTAK’ın açılımı nedir?

TÜBİTAK denince ilk aklımıza ‘bilimsel’ ve 'teknoloji' ile alakalı çalışmalar gelir... Peki tam olarak “TÜBİTAK’ın açılımı nedir?” diye sorulsa...

Hariçten gazel okumak ne demektir?

Bir konu hakkında konuşurken olay ve konuyla alakalı olmayan birisi devreye girer ve başlar anlatmaya... Ve hariçten gazel okuyor yakıştırması...

Kuzine nedir?

Yöresel gibi görünen ancak Türkiye genelinde bilinen ve bugünlerde kullanımı neredeyse kalmayan Kuzine neye denir?

Sahra hastanesi ne demek? Sahranın anlamı nedir?

Sahra hastanelerinin özellikleri nelerdir? Sahra hastaneleri ne amaçla kurulur? Sahra kelimesinin anlamı nedir?

Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü ne demektir?

"Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü" deyiminin anlamı nedir? Deyimde geçen zürefa mıdır, zürafa mı? Doğrusu ve anlamı nedir?