SOCAR hangi ülkeye ait bir firma? SOCAR'ın yaptığı işler nelerdir? SOCAR'ın vizyonu ve misyonu nedir? SOCAR yönetim kurulu başkanı kim?

Enerji şirketi SOCAR... 1992 yılında kuruldu. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi.

 

SOCAR hakkında kısa ve genel bilgiler

Petrol ve doğal gaz kaynakları arama, üretim, işleme; petrol, doğal gaz ve doğal gaz kondensatlarının dağıtımı; ham petrol ve petrokimyasal ürünlerin ulusal ve uluslararası çapta pazarlanması ve Azerbaycan’da doğal gaz tedariği çalışmalarını yürütüyor.
Dünyanın petrol ve doğal gaz bakımından en zengin ülkelerinden Azerbaycan’ın kaynaklarını uluslararası çapta gelişim ve fayda için kullanıma sunuyor.
SOCAR, stratejik işbirlikleriyle küresel çapta ekonomik, sosyal ve çevresel fayda sağlıyor.
İran’dan İngiltere’ye kadar 13 farklı ülkede temsilcilikleri var.
Singapur, Vietnam, Nijerya ve İsviçre’de uluslararası ticaret şirketi bulunuyor. Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, İsviçre ve Yunanistan’da da aktifler satın aldı.
SOCAR, küresel ölçekte yürütülen stratejik projelerin en önemlisini 19.5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’de gerçekleştiriyor.

SOCAR'ın vizyonu

Ekonomik ve sosyal sorumluluklarımızın bilinciyle tüm paydaşlarımıza değer katan entegre bir enerji şirketi olmak.

SOCAR'IN misyonu

Kaynaktan son kullanıcıya kadar uzanan tüm değer zincirimizi; her seviyede tecrübeli, bilgili ve işine bağlı insan kaynağımız ile verimli ve sürdürülebilir bir şekilde işletmek ve geliştirmek.

SOCAR'ın değerleri

  • Güven
  • Kapsayıcılık
  • Verimlilik
  • Çeviklik
  • Tutku
  • Yükümlülük

 

Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev

1959 doğumlu Vagif ALİYEV, 1981 yılında Azerbaycan İnşaat Enstitüsü Hidrolik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
1981 yılından beri iş hayatında birçok görevi başarıyla yürüten ALİYEV, iş hayatına 1981 yılında Hazar denizi Petrol ve Gaz Üretim Birliği, Azer Deniz Petrol İnşaat Tröstü, İnşaat ve Montaj bölümünde mühendis olarak başlamıştır.
ALİYEV, 2005 yılından beri Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi, Sermayeler İdaresi Müdürlüğü’nü ve aynı zamanda 2008 yılından beri PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir. ALİYEV, Ekim 2009’dan beri PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır.

Bi'SORU DAHA?

İstanbul’un ilk belediye başkanı kimdir ve neler yapmıştır?

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sonrası şehri teslim ettiği belediye başkanı kimdir? İstanbul’un ilk belediye başkanının icraatları neler...

İstanbul’daki meydanların isimleri nelerdir?

İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası’nda bulunan tarihi ve önemli meydanların isimleri nelerdir?

Cumhurbaşkanı’nın yemin metni nasıldır?

Cumhurbaşkanı, seçilmesinin ardından yeminini eder. Ve bu yemin metni anayasanın 103. Maddesinde yer alır.. İşte cumhurbaşkanının yemin metninin...

Baran’ın anlamı nedir?

Son yıllarda çok rastlanılan ve erkek çocuklara konulan isimlerden biridir Baran adı... Baran adının anlamlarına ve kullanım sıklığına bir bakalım...

Schengen adı nereden gelmektedir?

Biz onu hep vizesiyle tanıdık... Peki ya finali! Schengen nedir? Schengen nerededir ve bölgeyi özel kılan özelliği nedir? Schengen vizesi adının...

TÜFE ve TEFE’nin açılımı nedir?

Ekonomi haberlerine geçildiğinde TÜFE ve TEFE kısaltmalarını fazlasıyla duyarız... TÜFE ve TEFE ne anlama gelir? Ve TÜFE ile TEFE ne zaman hesaplanır?

Bedelli askerlik nedir? Bedelli askerliğin şartları nelerdir?

Türkiye’de bedelli askerlik süreci nasıldır? Kaç defa bedelli askerlik çıkmıştır? Bedelli askerlikten kimler faydalanabilir? Bedelli askerliğin...

Aslan payı deyiminin anlamı ve hikayesi nasıldır?

Aslan payı sözüyle anlatılmak istenen nedir? Aslan payı deyiminin hikayesi nasıldır? Aslan payı günümüzde nasıl kullanılır?