Müze müdürü olabilmek için hangi bölümleri bitirmek gerekir? Adaylar hangi şartlara uymalıdır? Müze müdürünün görev ve yetkileri nelerdir?

Müze müdürlüğü için aranan şartlar;
Üniversitelerin arkeoloji, prehistorya, sanat tarihi, etnoloji, antropoloji, sümeroloji, hititoloji, klasik filoloji, klasik şart dilleri, tarih ve müzecilik çalışmalarında bunlara yardımcı bilim dallarından mezun olmak,
Ve ayrıca en az 8 yıl (1. ve 2. Derece Müze Müdürlüğü için 10 yıl) devlet memurluğu yapmış olmak gerekir.

Müze müdürünün görev ve yetkileri nelerdir?

  • Müzede mevzuata göre, planlı bir çalışma ve işbölümü yapar; personelin eğitilmesini ve hizmet içinde yetişmesini sağlar. Çalışmalarını uzman personelin yardımı ile yürütür ve işin sağlıklı yapılması için takip ve kontrol eder.
  • Müzecilik faaliyetlerini, birim içi ve dışı imkanlardan azami derecede yararlanarak gerçekleştirir.
  • Her yıl Mayıs ayının sonuna kadar bir yıl sonraki çalışma programını ve müze bütçesini hazırlar ve Bakanlığa gönderir.
  • Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının korunmasından birinci derece sorumludur.
  • Bakanlıkça yetki verildiği takdirde, yardımcısı bulunan müzelerde ita amirliği, bulunmayanlarda ise, tahakkuk memurluğu görevini yürütür.
  • Yıllık istatistik bilgilerin sağlıklı tespitini ve Ocak ayı içinde Bakanlığa gönderilmesini sağlar.
  • Bölüm sorumluları ile birlikte salonları, depoları ve bağlı birimleri inceler ve kontrol eder, görülen noksanlıkların giderilmesini sağlar.
  • Personelin göreve devamını, çalışmalarının verimli olmasını, işbirliğini ve disiplinini sağlar.
  • Geçici olarak görev yerinde bulunamadığı zamanlarda görevini yardımcısı, yardımcısı bulunmayan müzelerde bu görevin müdürün belirleyeceği bir uzman eleman tarafından vekaleten yürütülmesi için teklifte bulunur.
  • Çevredeki gizli kazılara ve eski eser kaçakçılığına karşı, amirleri ile de işbirliği yaparak, mümkün olan önlemlerin alınmasını ve kontrol edilmesini sağlar.
  • Müze bağlı birimlerde hırsızlığa, yangına sabotajlara karşı gerekli önlemleri alır ve aldırılmasını sağlar.
  • Gerektiğinde, define arama isteklerinde yer tetkiki yapar, izin verilen define kazılarında Bakanlığı temsil ve kazıya başkanlık eder, ekspertiz komisyonlarına katılır.
  • Bakanlıkça verilecek diğer görevleri yapar.

Bi'SORU DAHA?

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş deyiminin hikayesi nasıldır?

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş sözünün çıkış hikayesi nasıldır? Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş deyiminin anlamı nedir?

İETT’nin açılımı nedir?

İstanbul trafiğinin vazgeçilmezlerinden olan İETT'nin açılımı nedir? İETT tam olarak ne zaman kuruldu? İETT'nin kısa tarihçesi nasıldır?

Eski çamlar bardak oldu deyiminin anlamı ve hikayesi nasıldır?

Eski çamlar bardak oldu sözü nereden gelir? Eski çamlar bardak oldu deyiminin anlamı nedir?

Lafla peynir gemisi yürümez deyiminin hikayesi nasıldır?

Lafla peynir gemisi yürümez sözü nereden çıkmıştır? Lafla peynir gemisi yürümez sözüyle anlatılmak istenen nedir? Sözün TDK'daki karşılığı nasıldır?

Süper Loto nedir? Süper Loto nasıl oynanır?

Süper Loto'da kaç sayı vardır? Süper Loto'da ikramiye dağılımı nasıl olur? Süper Loto'nun özellikleri nelerdir? Süper Loto sonuçları ne zaman belli...

Vermeyince mabut neylesin Sultan Mahmut sözünün hikayesi nasıldır?

Vermeyince mabut, neylesin Sultan Mahmut sözünün sahibi kimdir? "Tıkandı Baba" sözü nereden gelir? Sözde geçen “mabut”un anlamı nedir?

Yorgan gitti kavga bitti deyiminin hikayesi nasıldır?

Yorgan gitti kavga bitti deyimiyle anlatılmak istenen nedir? Nasrettin Hoca'nın eşiyle yaşadığı yorgan diyaloğu nasıldır?

5 liranın arkasındaki resim kime aittir?

Her gün binlerce belki milyonlarca insanın cebine girip çıkıyor... Sayılıyor, katlanıyor, buruşturuluyor, elden ele dolaştırılıyor... Ancak kim...