Tarihiyle, iki kıtayı birbirine bağlamasıyla ve “Taşı toprağı altın” sözleriyle cazibe merkezi haline getirilen İstanbul’un bir diğer güzelliği adaları...

Adalar, İstanbul’un nefes alma yeri, ayrı bir dünyasıdır... Marmara Denizi’nin kuzeydoğusu’nda, Bostancı’dan Kartal’a uzanan bölgenin güney kıyıları karşısında bulunan irili ufaklı ilçe... En büyüğü Büyükada... Ve ilçenin merkezi konumunda... 5.4 kilometrekarelik alanda ve mahalleden oluşuyor. Maltepe sahiline uzaklığı 2 bin 300 metre.

Peki İstanbul’da kaç tane ada var?

İşte İstanbul’un adalarının isimleri:

  1. Büyükada
  2. Heybeliada
  3. Burgazada
  4. Kınalıada
  5. Sedefadası
  6. Sivriada
  7. Yassıada
  8. Kaşık Adası
  9. Tavşan Adası

Bi'SORU DAHA?

Çadırı başına yıkmak ne demektir?

Osmanlı döneminden günümüze gelen ve son zamanlarda damını başına yıkmak olarak da kullanılan bir söylemdir çadırı başına yıkmak! Detaylandıralım...

Satranç nasıl bulunmuştur?

Satranç oyununun bulunma hikayesi... Savaşı seven bir kral ve bu durumdan rahatsız halk… Ve satranç oyununu bulan bir alimin kraldan şaşırtan isteği… 

Acele işe şeytan karışır atasözünün anlamı nedir?

Acele işe şeytan karışır mı? Acele etmenin ne tür sakıncaları vardır? Acele işe şeytan karışır sözüyle anlatılmak istenen nedir?

Kara kutu nedir? Kara kutunun özellikleri nelerdir?

Uçaklarda bulunan kara kutu kaç tanedir? Kara kutular ne tür bilgiler içerir? Kara kutu ne renktedir? Kara kutuların özellikleri nelerdir?

Eski çamlar bardak oldu deyiminin anlamı ve hikayesi nasıldır?

Eski çamlar bardak oldu sözü nereden gelir? Eski çamlar bardak oldu deyiminin anlamı nedir?

Yunan mitolojisinde tanrı ve tanrıça isimleri nelerdir?

Mitolojideki tanrı ve tanrıça isimlerine geçmeden önce Yunan mitolojisine bir bakalım... Sonrasında tek tek tanrı ve tanrıça isimlerini...

Çizmeden yukarı çıkmak deyiminin hikayesi ve anlamı nedir?

Çizmeyi aşmak olarak da kullanılan çizmeden yukarı çıkmak deyiminin anlamı nedir? Çizmeden yukarı çıkmak sözü nereden gelir?

Bize de mi lolo deyiminin anlamı ve hikayesi nasıldır?

Bize de mi lolo deyimi nasıl çıkmıştır? Lolo ne için kullanılır? Bize de mi lolo deyiminin anlamı nedir?