Diş eti rahatsızlığı yavaş ilerleyen, şişme ve kemiğe zarar vermeye haliyle diş kaybına kadar giden bir durumdur... Diş eti tedavisine iyi gelen bitkiler hangileridir?
Öncelikle şunu belirtelim ve daha sonra bilgilendirmeye geçelim... Eğer diş eti rahatsızlığının ileri dereceye varmışsa, şişme, çekilme, ağız kokusu ve fırçalarken kanama şeklindeyse mutlaka diş doktoruna görünmenizi öneririz...
Diş eti hastalığı nedir?
Diş etindeni iltihaplanmadır.
Peki diş eti hastalığı nasıl oluşur?
Genellikle bakterilerin diş plağında birikmesiyle oluşur.
Eğer erken dönemde fark edilirse diş eti hastalığının diş plağı ve diş taşı temizliği ile tedavisi mümkündür. İleri düzeydeyse cerrahi müdahale gerekebilir.
Ancak siz tüm illa doğal yöntemde ısrarcıysanız diş eti için iyi gelen bitkilere ve alınacak basit önlemlere bir bakalım...
- Özellikle beyaz şekerden uzak durulması önerilir... Doğal reçeller tüketilmelidir.
- Yemek sonrasında diş fırçalanmalı, eğer o yapılamıyorsa iyice ağız suyla çalkalanmalıdır.
- Sarımsak; doğal antibiyotiktir. Çiğneyerek tüketilebilir. Ne kadar çok çiğnenirse o kadar iyidir.
- Yeşil çay; güçlü antioksidanlar sayesinde vücutta iltihabı azaltır ve önleyicidir.
- Çay ağacı yağı: Antiseptiklerdendir. Diş etini güçlendirmek ve diş eti hastalığını iyileştirmek için diş eti bununla ovulabilir.
- Aloe vera jeli; şişmiş ve kanayan diş etleri için önerilir. Hafif masaj şeklinde olabilir.
- Ada çayı; Önce demlenmeli. Ardından bir bardak ada çayına 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik attıktan sonra karıştırılmalı ve ağızda çalkalanmalı. Bu günde üç defa yapılabilir.
Diş eti çekilmesi için ise Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kekik kürünü önermektedir...
Kekik kürü nasıl yapılır?
Bir tutam kekik bir bardak suya ilave edilerek 5-6 dakika kaytanılır. Ilıması beklenir ve sonrasında dişlere sürülür. Dişlerin fırçalanmasının ardından da bir yuduk kekik kürü ile fırçalamaya devam edilir.