2013 yılından bu yana geleneksel hale gelen Portakal Çiçeği Festivali nerede yapılır? Portakal Çiçeği Karnavalı olarak da görülen etkinlik hangi tarihler arasında düzenlenir?

Öyle bir etkinlik ki Türkiye'nin dört bir yanından insanlar gelir. Evet Portakal Çiçeği Festivali bir diğer adıyla Portakal Çiçeği Karnavalı'ndan bahsediyoruz. Festival Adana'da düzenlenir. 2013 yılından bu yana gerçekleşen etkinliğe ilgi ve katılım her geçen yıl artmaktadır. "Nisan'da Adana'da" sloganından da anlaşılacağı gibi her yıl Nisan ayında yapılır.

Gönüllülük esası

Festivali; yerel yönetimler, STK’lar, kanaat önderleri, ünlüler ve özel sektör sahiplenir.
Gönüllülük esasına dayalı karnaval, amatör bir ruh ve anlayışla ve Adana halkının çabalarıyla herkesin kendinden bir şey kattığı etkinlik olarak da değerlendirilir.
Karnaval fikrinin öncüsü, Adanalı iş adamı Ali Haydar Bozkurt’tur.

Festivalde neler var?

Festivalde konserler, sergiler ve çeşitli gösteriler düzenlenir. Karnavalda renkli kostümlerle kortej yürüyüşü çok büyük ilgi çeker.

Karnaval boyunca Adana Kebap, Adana Lahmacun, Analı Kızlı, Mumbar, Kırkkat, Kabak Çintme, Yüksük Çorbası, Hamiş, Karakuş, Muhlata, Karsambaç, Bici Bici, Aşlama, Şırdan gibi Adana’nın meşhur lezzetleri tadılır.

Adana'ya dışarıdan gelenlere Anavarza Antik Kenti, Misis Köprüsü, Adana, Sabancı Merkez Cami, Taş Köprü, Ulu Cami, Büyük Saat Kulesi, Ramazanoğlu Medresesi,Tarsus Şelalesi, Kleopatra Kapısı, Makamı Şerif Cami, Saint Paul Kilisesi, Saint Paul Kuyusu, Ulu Cami, Kırk Kaşık Bedesteni, Nusrat Mayın Gemisi, Eshab-ı Keyf gibi yerleri de gezmeleri önerilir.